TOP SOCIAL-MEDIA MENU menu
logotekst2

MTBSinds eind 2012 ben ik begonnen met mountainbiken. Samen met een vriend (Ernst-Jan Lemmen). Ik was direct enthousiast!

martin en ernstjan lemmen

die koude & natte winter zijn we elke zondagmorgen, ondanks het weer of de omstandigheden, gaan mtb-en. zonder uitzondering. dan leer je echt doorzetten en niet bang zijn voor een beetje kou of gladheid.

Mountainbiken is trouwens een groot woord. We hebben in Nederland geen bergen dus écht mountainbiken is het misschien niet.


Maar het is wel: lekker in de natuur zijn. 1 met de ondergrond en wat deze je ook maar brengt (wortels, kuilen, modder, plassen, mul zand, kombochten, grind, sneeuw) .Het is die korte maar steile afdaling. bunnyhoppen over boomstammen, die 18 graden steile klim over kiezelstenen, technieken onder de knie krijgen.


Het is in 3 uur tijd 600 hoogtemeters wegtrappen op de prachtige Posbank. Onverwachts een paar herten tegenkomen, haasjes, everzwijnen, konijnen, roofvogels.

Het is mooie gesprekken met mede-bikers tijdens breaks, nieuwe mensen ontmoeten. Mooie gear kopen, installeren en uitproberen. Spelen met nieuwe (GPS) tracks. Het is steeds net weer wat meer kilometers en/of hoogtemeters.

Trek Cobia 2013

Of juist je grenzen leren kennen en er steeds weer wat overheen gaan. Het is dat heerlijke voldane gevoel als je thuis je bike weer schoon in de schuur hebt staan en je fris gedouched van een welverdiende lunch of biertje aan het genieten bent.


Ik heb na 3 jaar zo'n beetje alle MTB-routes in Gelderland gebiked plus nog enkele op andere locaties in Nederland. Ik heb gebiked in de Ardennen, Frankrijk, Eifel, Zuid-Limburg, Reichswald & Sauerland. ook enkele MTB clinics gedaan en leuke nieuwe mensen ontmoet via mtb forum en/of whatsapp MTB groepen.


In de winterperiode mtb ik wat minder, momenteel ben ik met een hardloopschema voor beginners bezig incl workout oefeningen. dit is makkelijker combineerbaar met mijn leertraject webdesign. vanaf midden april t/m augustus ga ik weer 2 x per week op de TREK!Meteorologiemartin en ernstjan lemmen

Vanaf 19 november 1985 ben ik weerfanaat. Ik was toen 12 jaar oud. Die dag viel de winter in met een oostenwind, zware bewolking en jawel! Lichte sneeuwval! Heel geleidelijk werd de wereld wit.

Op de foto hiernaast is de weersituatie van die dag te zien, een typische winterse setting!


Ik ben me vanaf deze dag gaan inlezen in alles wat het weer betreft. Dat betekende (bij gebrek aan internet) veel bezoeken aan de bibliotheek en zelfs regelmatig afreizen naar de stad aangezien daar een veel grotere bibiotheek was met nog veel meer boeken. Ik kon hele middagen daar binnen zitten lezen! Thuis begroef ik me bijvoorbeeld in het boekje weer of geen weer van Buisman.


mboek weer of geen weer

ik werd lid van de vereniging voor weerkunde en ontving elke maand de weerspiegel. Een overzicht incl verhalen van de maand ervoor, gemaakt door andere weeramateurs. Heerlijk om te lezen over andere weergekken, al helemaal omdat mijn directe omgeving niet direct begreep wat er nu zo leuk was aan deze hobby. Ik had een buitenthermometer en ik hield een weerdagboek bij waarin ik het weer van elke dag beschreef. Vooral koude, sneeuw(!) onweer en andere hevige weersverschijnselen vond en vind ik mooi.


Naarmate ik ouder werd ging het met de hobby activiteiten langzaam achteruit. Momenteel doe ik niet meer dan bijna elke dag de professionele weerkaarten op Wetterzentrale bekijken, het weerforum (Weerwoord) lezen en heel soms wat bijdragen aan de discussies, en ik duik natuurlijk direct naar buiten bij sneeuwsituaties of ga een hele zware onweersbui (soms met mijn zoontjes) in de auto tegemoet. Ik volg niet meer elke dag de temperaturen of zelfs niet de weersverwachtingen tijdens relatief saai weer, maar ik geniet gewoon van bijzondere situaties.


Bui in Frankrijk

Meteorologie is een geweldig ding. Het is zo prachtig om de onvoorstelbare energie te zien die gebruikt en verbruikt wordt bij de vorming van zware buien. Of de serene rust van zacht vallende sneeuw met daarbij de maagdelijke stille witte wereld. Ga eens de weilanden in tijdens een zware storm en voel de enorme kracht van de wind en dus de enorme verplaatsing van lucht tussen hogedrukgebied en lagedrukgebied. Ik nodig je uit om eens wat vaker naar buiten te lopen en dan de lucht opsnuiven, naar de lucht te kijken en bewust voelen wat je voelt en ziet. Je raakt je bewuster van het weer en zult de schoonheid ervan meer gaan waarderen. Dat weet ik zeker.Muziek


Het verleden.....

Mortification

Vanaf een leeftijd van ca 13 jaar oud ben ik me enorm gaan interesseren voor muziek. Ik luisterde destijds altijd muziek op de zolderkamer van mijn broer.Hij hield van harde rock/metal, en ik leerde deze muziek ook waarderen.

Ik luisterde bands als: Barren cross(hardrock), Paramaecium (doom), Deliverance(speedmetal), Vengeance Rising(trash), Decision D(trash), Mortification.(grindcore), Believer(prog metal), Saviour Machine(emo rock), Tourniquet(techno metal)


Op mijn 16e kocht ik zelf een acoustische gitaar, ging op (klassiek) gitaarles en ging zelf ook direct mijn eigen liedjes schrijven.

Vanaf mijn 18e heb ik enkele jaren erg intensief geluisterd naar bands als: Pearl Jam, Alice in Chains, Soundgarden, Live (Seatle), Deftones. Ik kreeg een steeds bredere muzieksmaak


Anathema Silent Enigma

Vanaf mijn 21e levensjaar ging ik zelf in een band spelen als gitarist(Morphia). Ik ging vanaf die tijd veel luisteren naar bands als: Opeth, My Dying Bride, Anathema, Paradise Lost (Gothic doom), The Gathering. Later kwamen hier band bij als: Riverside, Radiohead, Amorphis, Dark Suns, Dissillusion, Katatonia, Machine Head, Novembre, Porcupine Tree, Antimatter, This Beautiful Mess. Deels ook progressive metal & rock. Tussendoor genoot ik ook echt wel van een liedje van bands als Blof , Alanis Morissette, Marillion etc.


Het heden.....


postrock

Nadat de band Morphia is gestopt in 2008 heb ik samen met Peter van Tulder een band opgericht genaamd: It Never Rains.... We speelden melancholische rock/metal. We zijn gestopt in 2012.

Vanuit mijn constante honger naar goede muziek ben ik in deze periode de muziekwereld verder gaan verkennen. Ik ontdekte de muzikale rock. Oftewel: Post-Rock en Post-metal. Post-Rock omvat een enorm scala aan substromingen. Het kent erg veel invloeden van zowel doom-metal & Rock als jazz & klassiek.


Als je zomaar op spotify gaat luisteren naar Post-Rock kom je ook helaas erg veel slechte muziek tegen. Daarom moet je echt de krenten uit de pap zien te halen binnen dit genre. En wat voor een krenten! Geweldige diepgaande donkere sfeervolle composities die me soms echt kunnen ontroeren. Soms met zware metal-achtige distorted gitaren, soms hele ambient structuren met daarin ruimte voor diepe emoties. Dit type Post-rock muziek doet iets zalvends met je onderbewuste, beter kan ik het niet uitdrukken.

this will destroy you (band)

Ik noem enkele favoriete bands: Long Distance Calling, Callisto, Aoria, EF, The Evpatoria Report, Frames, Consciousness Removal Project, Maybeshewill, If these trees could talk, Iliketrains, Jakob, pg.lost, A Swarm of the sun, This will destroy you, Tides from nebula, Tides of Man, Veto (electronic rock), Spoiwo.

Ik zou zeggen: check ze eens op youtube/spotify!

Post-Rock volgens Wikipedia:

Post-rock is rock georienteerde kunstmuziek die zich kenmerkt door af te wijken van de traditionele structuren van de populaire muziek (bijvoorbeeld het strofe-refreinprincipe), maar wel gericht is op grote dynamische verschillen en langdurige geluidsstructuren. Post-rock is vaak instrumentaal en heeft lang uitgerekte composities. Het kan gezien worden als een reactie tegen de grunge, stonerrock en nu-metal. weliswaar als indierock gepresenteerde alternatieve muziek, maar in werkelijkheid door de creatieve interventie van de grote platenmaatschappijen steeds meer vervlakt tot formulistische mainstream gitaarrock.

en nog meer info:

Het genre haalde inspiratie uit noise, shoegaze, ambient, mathrock, jazz, krautrock en hing net als de grondleggers van deze genres destijds ook een soortgelijke ethiek aan ten aanzien van de vrijheid van muziek componeren zonder aansturing van de platenmaatschappijen vanuit commercieel belang. Zoals met de meeste muziekgenres is het gebruik van de term post-rock vaag: het wordt gebruikt voor zowel de muziek van Mogwai en omhelst naast de lo-fi zowat alle experimentele rockmuziek van de jaren 1990. Het woord 'Herfst' kan als metafoor worden beschouwd om de sfeer van deze muziek in zijn algemeenheid aan te duiden.

Post-rock kenmerkt zich vooral door:


Mijn tijd in de metalband Morphia:


Martin / ik bij Morphia

In 1995, ik was toen 21 jaar oud, ben ik samen met mijn broer Roger en enkele andere muzikanten gestart met de metalband Morphia. Stijl:death-metal. Ik speelde gitaar. Na enkele bezettingswisselingen en een keyboardspeler erbij is de stijl meer een gothic doom metal geworden. We hebben 1 demo opgenomen, 3 CD's (Unfulfilled Dreams, Frozen Dust & Fading Beauty) en een DVD in 2008 (One Last Embrace). Deze laatste was ook direct een afscheids-DVD.

In deze 13 jaar hebben we erg veel plezier gehad. Een paar kleine toertjes (Zwitserland/oost-Duitsland) en regelmatig optredens. Voor mij was dit een geweldige uitlaatklep. Ik heb ook veel nummers & teksten zelf geschreven. Dat wil zeggen: de basis. We werkten de nummers altijd met de complete band verder uit. Muziek componeren, m'n creativiteit helemaal loslaten, geweldig om te doen!! Sinds 2006 heb ik ook een eigen studiootje

Kijk eens op Youtube naar wat video's en filmpjes van ons als je zin hebt.


martin / ikzelf bij Morphia

Vanaf 2008, en eigenlijk pas vanaf 2010, ben ik samen met de keyboardspeler van Morphia en 2 andere muzikanten begonnen met een nieuwe band: It Never Rains. zie ook soundcloud. We speelden melancholische rock, met een vleugje metal. We hebben vooral veel muziek geschreven, maar helaas nooit opgenomen op CD. Ook hebben we pas in 2012 2 x opgetreden met als laatste optreden de opening van het Brainstorm festival in Apeldoorn. in Januari 2013 zijn we gestopt.

Ik hoop echt dat er weer een tijd komt dat ik weer de gitaar op kan pakken. Dat lukt nu echt niet met jong gezin, werk en studie. een project met experimentele (post)rock/metal zou me geweldig lijken!


Hieronder een video van het nummer: Memories Never Die van Morphia. Voor dit nummer heb ik de basis en de teksten geschreven. Het nummer staat op de CD Fading Beauty en op de DVD